Ribkarbonade gevuld met brie en spinazie

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de karbonades aan de zijkant een stukje in met een scherp mes, zodat er een holletje ontstaat. Bestrooi de karbonades van binnen en buiten met zout en peper. Knijp de spinazie heel goed uit en verdeel in vieren. Snijd de brie in vier gelijke stukken. Druk de pijnboompitten in de brie en stop dit in het holletje van de karbonade.
Vul verder met de spinazie en zet de opening vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de karbonades rondom bruin. Leg ze in een braadslee en bak ze nog 20 minuten in de hete oven. Lekker met geroosterde aardappelen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2008

Ingrediënten

4 dikke ribkarbonades
zout en peper
100 g ontdooide diepvriesspinazie
75 g roombrie
20 g pijnboompitten
2 el vloeibare boter

Keukengerei

4 cocktailprikkers koekenpan braadslee

Vragen?