Ribkarbonades met rode salsa

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de salsa. Snijd de gewassen tomaten in blokjes en doe ze met het uitgelopen vocht in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd het pepertje zonder de zaadjes fijn (en vergeet niet meteen daarna de handen te wassen want anders kan het vervelend gaan prikken als u in de buurt van uw ogen komt). Doe alles bij de tomaten in de kom en pers de knoflook erbij. Voeg de tapenade, de honing, de azijn en het paprikapoeder toe en schep alles door elkaar. Breng de salsa desgewenst verder op smaak met wat zout en peper.?

Stap 2
Bak de karbonades op de gebruikelijke manier gaar en bruin in de braadboter en bestrooi ze met wat zout en peper. Schep een flinke lepel van de salsa naast de karbonades en zet de rest op tafel. Lekker met friet, en kropsla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 4

Ingrediënten

4 ribkarbonades
25 gram braadboter
zout en versgemalen peper
Voor de salsa:
4 tomaten
1 rode ui
1 rode paprika
1 rood Spaans pepertje
1 teentje knoflook
2 eetl. tapenade van zongedroogde tomaten (potje)
2 theel. honing
1 eetl. balsamicoazijn
1 theel. paprikapoeder

Keukengerei

Kom Knoflookpers Koekenpan