Riblap met gegratineerde pastinaak

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een braadpan, bestrooi het vlees rondom met zout en peper en braad het in de hete boter om en om bruin. Haal het vlees uit de pan en bak de gesnipperde ui in het braadvet bruin.

Stap 2
Voeg de tomatenblokjes en het laurierblad toe en leg het vlees terug. Giet wat warm water bij het vlees totdat het onderstaat en laat het geheel aan de kook komen. Zet het vuur gelijk laag en doe het deksel op de pan. Stoof de riblapjes in 2 uur gaar. Kijk af en toe of er nog voldoende vocht bij het vlees zit en voeg anders wat water toe.

Stap 3
Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Snijd ondertussen de pastinaken in de lengte in 8 parten en kook ze in 5 minuten net aan gaar. Giet ze af en spoel ze met koud water af.

Stap 4
Verwarm aan het einde van de kooktijd van het vlees de ovengrill. Beboter een ovenschaal en leg de pastinaak erin. Bestrooi met weinig zout en peper en de geraspte kaas. Gratineer de pastinaak onder de grill in 4 minuten mooi bruin. Serveer de riblapjes met de pastinaak en aardappels.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 8

Ingrediënten

500 g riblap
3 el vloeibare boter of olijfolie
zout en peper
1 ui, gesnipperd
2 rijpe tomaten, in kleine blokjes
1 laurierblad
500 g pastinaak, geschild
2 el boter
100 g geraspte kaas

Keukengerei

Braadpan Kookpan Ovenschaal