Riblappen met kruidnagel, laurier en bier

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de riblappen rondom met zout en peper. Verwarm de boter in een zware braadpan en bak de riblappen om en om aan. Haal het vlees uit de pan en bak de uienringen in het bakvet lichtbruin.

Voeg het vlees weer toe met het flesje bier, schep even om en vul aan met water tot het vlees helemaal onder staat. Breng zonder deksel op matig vuur aan de kook. Zet het vuur laag en zet de pan op een vlamverdeler. Laat het vlees zo lang mogelijk, 2 uur of langer, gaar stoven.

Roer als laatste de ontbijtkoek door de jus en laat de saus dan nog een half uur pruttelen. Lekker met alle soorten groenten en aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

700 g riblappen
zout en versgemalen peper
3 el boter
1 ui, in ringen
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 flesje donker bier
1 plakje ontbijtkoek, verkruimeld

Keukengerei

braadpan deksel