Riblappen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de riblappen met zout en peper. Verwarm de boter in een juspan en braad de riblappen om en om aan. Haal het vlees uit de pan en bak in het overgebleven vet de spekblokjes zachtjes uit. Voeg de ui en tomaat toe en bak even mee. Leg het vlees weer terug in de pan en blus af met de bouillon. Voeg de rest van de ingredi?nten toe en schep even om. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in circa 2.5 uur op een zacht vuurtje stoven.

Bron: Koken met de Keurslager nr 09-2007

Ingrediënten

1 kilo riblappen
75 g blokjes ontbijtspek
zout en peper
100 g boter
2 uien, in grove stukken
2 tomaten, in grove stukken
1 l bouillon van 2 bouillonblokjes
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1 el mosterd
scheutje azijn

Keukengerei

juspan