Rijst met hamblokjes en sugarsnaps en doperwtjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng 1,5 liter water met het bouillonblokje aan de kook en strooi de rijst erin. Doe na 4 minuten de sugarsnaps erbij en 2 minuten later de doperwten; nog 2 minuten later is alles gaar genoeg.

Stap 2
Doe alles over in een zeef en laat goed uitlekken. Doe de rijst met groenten terug in de pan en voeg de hamblokjes, boter en peterselie toe. Roer nog even door en dien gelijk op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

200 g hamblokjes
1 kruidenbouillonblokje
200 g snelkookrijst
200 g sugarsnaps
200 g doperwten (diepvries)
1 el boter
handje peterselie, gehakt

Keukengerei

Kookpan Zeef