Rijst met noten en kipvleugeltjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Doe de kippenvleugeltjes in een ovenschaal en bestrooi ze met zout, peper en kerriepoeder. Schep ze om in olijfolie en bak ze hoog in de oven in circa 20 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 2
Breng een pan met 550 ml water, zout en de boter aan de kook. Voeg de rijst toe en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en leg het deksel op de pan. Laat in 8 minuten gaar koken en laat nog een nastomen. Bak de noten en pijnboompitten in een droge koekenpan bruin. Schep de rijst, noten, pitten en peterselie door de kip.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

700 g kippenvleugeltjes
grof zout en versgemalen peper
1 tl kerriepoeder
2 el olijfolie
25 g boter
300 g witte snelkookrijst
50 g hazelnoten
20 g pijnboompitten
handje platte peterselie, fijngehakt

Keukengerei

ovenshaal kookpan koekenpan