Rijstevla met kersen in rode wijn en eiwitschuim

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verwarm de wijn met de suiker op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Doe er de kersen bij en laat dit 5 minuten zachtjes koken totdat ze zacht zijn. Haal de kersen eruit en voeg de jam toe. Laat dit inkoken tot een stroperig geheel. Giet dit vervolgens over de kersen en laat het geheel afkoelen.

Klop de eiwitten stijf met een snuf zout en voeg 2 eetlepels suiker toe.

Verdeel de rijstevla over 4 vuurvaste glazen kommetjes, schep er de kersen op, strijk er het eiwitschuim op en plaats deze 5 minuten boven in de oven.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

500 ml rijstevla
?2 eetlepels suiker
2 eieren
Snuf zout
?250 ml rode wijn
?60 g suiker
?400 g verse kersen
80 g kersenjam