Rijstsalade met kip

  • 8 personen
  • Makkelijk
  • Brunch
  • 20-30 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, maak de korrels met een vork los en laat afgedekt met een dubbelgevouwen schone theedoek om de stoom te absorberen afkoelen. Borstel een van de citroenen onder de hete kraan af en rasp de schil. Pers beide citroenen uit. Roer het citroensap, de citroenrasp en wat zout en peper in een kom door elkaar tot het zout is opgelost. Klop met een kleine garde de olie erdoor. Schep de citroenvinaigrette door de rijst.

Stap 2
Snijd de plakken kipfilet in blokjes. Snijd of knip de abrikozen in stukjes. Snijd de bosuitjes met het groen in ringetjes. Hak de munt fijn. Schep de kip, de abrikozen, de bosui en de munt door de rijst. Proef of er nog zout, peper en/of citroensap bij moet. Schep de salade in een mooie schaal.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

300 gram gebraden kipfilet, in plakken van 3/4 cm dik gesneden
250 gram gele rijst
2 grote citroenen
zout en versgemalen peper
1 dl (olijf)olie
250 gram gewelde gedroogde abrikozen
1 bosje bosuitjes
1 bosje munt

Keukengerei

Kookpan Rasp Citruspers Kom Garde Schaal