Rijstsalade met roergebakken biefreepjes

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Roer intussen het citroensap, de gembersiroop, de chilisaus, de sojasaus en de sesamolie door elkaar. Schep de dressing door de warme rijst en laat af en toe omscheppend afkoelen.

Stap 2
Blancheer de sperziebonen kort. Snijd de biefstukjes in reepjes. Verhit de braadboter in een koekenpan. Roerbak de biefreepjes rondom bruin en bestrooi ze met wat zout en peper.

Stap 3
Schep de sperziebonen, de taug? en de warme biefreepjes door de warme rijst en serveer de salade warm of lauwwarm. Geef er desgewenst doperwtjes of sperzieboontjes bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

2 biefstukjes (samen circa 250 g)
150 gram rijst naar keuze
1 eetl. citroensap
1 eetl. gembersiroop
1 eetl. chilisaus
1 eetl. sojasaus
2 eetl. sesamolie
30 gram braadboter
100 gram taug?
100 gram sperziebonen
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Kom Koekenpan