Rijstsalade met venkel artisjok en Oosters runderrolletje

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met het bouillonblokje. Giet de rijst af en spreid het uit op een groot bord of schaal zodat het snel kan afkoelen. Zet de warme rijst niet in de koelkast! Snijd ondertussen de venkel en artisjokken in dunne schijfjes en vermeng ze met de zilveruitjes, kappertjes, bosui, olijfolie en citroensap.

Stap 2
Verwarm de boter in de koekenpan en bak de runderrolletjes in 4 – 6 minuten om en om bruin. Schep ondertussen de afgekoelde rijst door de groenten en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper. Serveer de runderrolletjes met de rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

4 x Oosterse runderrolletjes
200 g zilvervliesrijst, mag snelkookrijst zijn
1 groentebouillonblokje
2 venkelknolletjes
1 blikje artisjokken
2 el zilveruitjes
1 el kappertjes
2 bosuien in ringetjes gesneden
3 el olijfolie
1 el citroensap
2 el vloeibare boter

Keukengerei

Kookpan Platte schaal of bord Koekenpan