Rijsttaart met rundergehakt

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm een eetlepel olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook en oregano toe en bak nog een minuut mee. Voeg de rijst en het halve bouillontablet toe en giet het kokende water erbij. Laat weer aan de kook komen, roer even door en kook de rijst met het deksel op de pan in 8 minuten gaar.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Verwarm ondertussen de rest van de olie en bak het gehakt met wat zout en peper rul.
Bak de champignons en pijnboompitten nog 2 minuten met het gehakt mee.

Doe het gehakt over in een vergiet om overtollig vet weg te laten lvoeien en breng verder op smaak met zout en peper. Vet de taartvorm in met een kwastje olie en klop de eieren met de melk los. Schep de rijst en het gehakt door elkaar en roer de eieren erdoor.

Doe over in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in circa 30 minuten bruin. Laat even staan voordat er stukken van gesneden worden.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

300 g rundergehakt
2 el olie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el oregano
250 g witte snelkookrijst
1/2 rundvleesbouillontablet
500 ml kokend water
zout en versgemalen peper
200 g kastanjechampignons, in plakjes
50 pijnboompitten
4 eieren
1 dl melk

Keukengerei

hoge taartvorm van 28 cm doorsnede pan met dikke bodem vergiet kwastje