Rillettes van varkensvlees

  • 7 personen
  • Vrij moeilijk
  • Lunch
  • > 60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes en verwarm de
reuzel op laag vuur. Voeg het vlees toe met
de kruiden en laat 3-4 uur garen op een zo
laag mogelijk vuur of in een oven van 110
graden. Het vlees mag niet kleuren. Voeg
wanneer het vlees dreigt te gaan bakken
een paar lepels water toe.

Haal het vlees van het vuur of uit de oven
en trek het vlees met twee vorken tot fijne
draadjes. Zeef het vlees en vang het vet op.
Roer een paar eetlepels van het opgevangen
vet door het vlees en breng flink op
smaak met zout en peper.

Schep de rillettes in een schone pot en
laat afkoelen. Schenk zoveel reuzel op de
rillettes dat er een laag van ongeveer een
centimeter op komt te liggen. Laat het geheel
afkoelen en hard worden.

Bron: Proef nr 7 2014

Ingrediënten

500 g procureur
200 g reuzel
1 blaadje laurier
Mespuntje nootmuskaat
2 blaadjes salie