Risotto met ham en portobello

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem. Fruit de gesnipperde ui. Snijd ondertussen de portobello’s en de ham in kleine stukjes.

Stap 2
Bak de portobello’s en ham even mee en voeg dan de rijst toe. Roer de rijst goed om zodat alle korreltjes met een laagje olie bedekt zijn. Blus af met de wijn en strooi er wat zout over. Voeg nu beetje bij beetje de hete bouillon toe en blijf steeds roeren tot al het vocht is opgenomen. Zet het vuur dan laag en proef of de rijst beetgaar en op smaak is. De rijst moet in ieder geval vochtig zijn en de korrel niet te zacht. Roer de boter er door en serveer in een diep bord. Bestrooi met versgemalen peper en de geraspte kaas.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

250 g gekookte ham, iets dikker gesneden
2 el. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 portobello's
300 g risottorijst
1 glas witte droge wijn
zout en peper
1 liter hete groentebouillon
1 el. roomboter??
versgemalen parmezaan of pecorino

Keukengerei

Pan met dikke bodem