Risotto met lentegroenten en kalfssaucijs

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de worsten in stukjes van 3 cm. Verwarm de olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui op zacht vuur lichtbruin en voeg dan de knoflook, tijm en worst toe. Bak dit een paar minuten al roerende tot alles een beetje gekleurd is.
Voeg de groentestukjes en de rijst toe en roer alles goed om. Giet een beetje hete bouillon toe en roer tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Voeg steeds weer wat bouillon toe en blijf roeren tot de rijst na circa 20 minuten gaar is. Roer de laatste 10 minuten de doperwten door de risotto. De risotto is goed als de rijst nog vochtig is en de korrels nog stevig maar wel gaar zijn (al dente). Roer vlak voor het serveren de boter en de parmezaanse kaas erdoor en bestrooi met peper.

Bron: Koken met de Keurslager nr 3-2008

Ingrediënten

4 kalfssaucijzen
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 takje tijm
1 kleine venkelknol, in dunne reepjes
4 groene asperges, geschild en in stukjes
4 worteltjes, geschild en in stukjes
100 g (vers gedopte) doperwten
200 g risottorijst (arborio)
1 liter hete groentebouillon van tablet
2 el boter
30 g versgemalen parmezaanse kaas
versgemalen peper

Keukengerei

Pan met dikke bodem