Risotto met zeekraal en asperges

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Smelt 50 gram roomboter in een pan en smoor hierin
de asperges gaar met wat zout en nootmuskaat.

Doe de resterende boter in een royale hapjespan en
bak hierin de ui glazig. Voeg de risottorijst toe en roer tot
de korreltjes glazig zijn.

Voeg de witte wijn toe. Als alle wijn is opgenomen,
schep dan een soeplepel
bouillon over de rijst. Herhaal dit
telkens wanneer de bouillon door de rijst is opgenomen.

Na ongeveer 10 minuten kan de zeekraal bij de rijst
worden gedaan. Roer er vervolgens het limoensap en
de rasp doorheen, samen met de peterselie en dille.

Schep tot slot de stukjes asperge door de rijst en
breng de risotto op smaak met zout en peper.

Ingrediënten

400 g risottorijst
2 kleine uien, gesnipperd
500 ml droge witte wijn
700 ml kruidenbouillon
200 g zeekraal
Half bosje verse peterselie, fijngehakt
3 takjes dille, fijngehakt
Sap en rasp van een limoen
100 g roomboter
500 g asperges, in stukken van 3 cm
Nootmuskaat