Risotto schotel met kalfsworst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de risotto: snijd een ui fijn en fruit deze in 3 eetlepel olijfolie zachtjes aan. Bak de rijst al roerend even mee. Voeg de helft van de hete bouillon toe en blijf roeren tot de rijst het vocht helemaal heeft opgenomen. Voeg steeds weer een kopje bouillon toe en laat op een zacht vuur ca. 20 minutenuten zachtjes koken. De risotto moet uiteindelijk wat papperig zijn maar wel een stevige korrel hebben. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Maak ondertussen de ragout; snijd de andere ui en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een sauspan en fruit hierin de ui, knoflook en salieblaadjes.

Stap 3
Haal de vellen van de worsten en verkruimel het worstvlees boven de pan, bak zachtjes mee. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en laat even meebakken, blus af met het blik tomatenblokjes. Roer goed door en laat de saus op een zacht vuur 10 minuten pruttelen tot de ragout wat ingedikt is. Snijd de courgette in de lengte in plakken van 0,5 cm dik. Verwarm de oven voor op 180?C.

Stap 4
Vet een rechthoekige ovenvaste schaal met hoge rand in met wat olie of boter en bestrooi met een beetje bloem. Doe de helft van de risotto in de schaal en strijk glad met de achterkant van een lepel. Verdeel hierover de helft van de ragout. Leg hierop de courgetteplakken en de uitgeknepen spinazie, bestrooi met wat peper en zout. Vervolg met nog een laag ragout en eindig met risotto. Strijk de bovenkant van de risotto glad en bestrijk met wat olie of gesmolten boter. Bedek de rijst met? versgeraspte parmezaan en bak 25 minuten in de oven.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

4 kalfsworstjes
2 uien
5 el. olijfolie
300 g risottorijst (arborio)
1 liter hete kalfs- of rundbouillon
zout en peper
2 teentjes knoflook
1 el. gehakte salieblaadjes
2 el. tomatenpuree
1 el. bloem
1 blik gepelde tomatenblokjes
1 grote courgette
1 pak diepvries spinazie, ontdooid en uitgeknepen
1 el. bloem
versgeraspte Parmezaanse kaas

Keukengerei

Braadpan Sauspan Ovenschaal