Rodekool met appels en bessengelei

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de rodekool in een glazen schaal. Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in blokjes. Schep ze met de bessengelei of de compote en de boter door de rodekool.

Stap 2
Zet de rodekool afgedekt 3 minuten op 600 Watt in de magnetron, schep goed om en zet nogmaals 3 minuten terug in de magnetron. Breng de rodekool op smaak met weinig zout en peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

1 grote pot rodekool (800 gram)
2 flinke appels
3 eetl. bessengelei of cranberrycompote
25 gram boter
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Glazen schaal

Vragen?