Rodekoolsalade met liver shake

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de kool in vieren, haal de buitenste bladeren eraf en snijd de stronk eruit. Snijd de kool in flinterdunne reepjes en blancheer circa 5 minuten in het kokende water. Stort de kool in een vergiet en spoel hem koud af tot de kool helemaal afgekoeld is.

Stap 2
Schrob een van de sinaasappels goed schoon en rasp de schil, zonder het wit mee te raspen. Houd de rasp apart voor later. Snijd nu de schil van beide sinaasappels helemaal rondom weg en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het vocht wat hierbij wegloopt op en houd dit apart. Was en snijd de appel in plakjes. Schil en snijd de ui in dunne plakjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en hak ze grof. Doe het opgevangen sinaasappelsap, de geraspte schil, notenolie, azijn, zout en peper en suiker in een potje en schud krachtig tot een homogene saus.

Stap 3
Doe alle koolreepjes, ui en de stukjes fruit bij elkaar in een schaal, giet de saus erover en vermeng goed. Proef of er nog wat zuur, zoet of zout bij moet en breng verder op smaak. Garneer af met de hazelnoten.

Stap 4
Verwarm de boter in een koekenpan en roerbak de liver shake in circa 2 minuten bruin. Lekker met de frisse koolsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

4 porties liver shake ? 120 g
1 kleine rodekool
2 sinaasappels
1 friszoete appel
1 rode ui
50 g blanke hazelnoten
4 el walnotenolie
2 el balsamico azijn
zout en peper
1 tl bruine of rietsuiker
2 el boter voor de liver shake

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan Potje met deksel Schaal