Roerbak van gekruid gehakt met vers fruit

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Indonesisch
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de sinaasappels dik af, snijd het vruchtvlees in plakken en steek deze (met een uitsteekring of glas) in ronde plakken van ca. 5 cm doorsnee. Doe hetzelfde met de ananas. Stamp de pindarotsjes in een vijzel grof.

Stap 2
Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn. Schrap de korianderwortels. Wrijf ze samen met de knoflook in een vijzel fijn. Snijd de pepertjes in stukjes en pluk de korianderblaadjes van de steeltjes.

Stap 3
Verhit een wok 1 minuut op hoog vuur, doe de olie erin en laat die goed heet worden. Fruit het knoflookmengsel en de pepertjes een paar seconden. Doe er het gehakt, de palmsuiker en de pindarotsjes bij en roerbak 4 minuten. Voeg de korianderblaadjes, vissaus en eventueel zout toe en roerbak tot het vocht is verdampt.

Stap 4
Maak een torentje van de ananas, sinaasappel en gekruid gehakt.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

250 g half-om-half gehakt
2 sinaasappels of mango’s
kleine ananas
50 g pindarotsjes
3 teentjes knoflook
3 korianderwortels
3 kleine chilipepers
2 takjes koriander
2 el. plantaardige olie
1 tl. palmsuiker
1 el. vissaus
zout naar smaak

Keukengerei

Vijzel Wok