Roerbakreepjes met rode peper en bamboescheuten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de rode peper in de lengte door en verwijder de zaadjes en steel. Hak de peper fijn.

Stap 2
Verwarm de olie in een wok of grote koekenpan en roerbak de ui lichtbruin, voeg het vlees toe en roerbak kort mee.

Stap 3
Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in schijfjes. Voeg als laatste de prei, knoflook, bamboescheuten en rode peper toe en roerbak tot alles goed gefruit is. Knijp de limoen uit boven de pan en breng verder op smaak met zout en peper. Lekker met rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

500 g varkens roerbakreepjes, ongekruid
1 rode peper
2 el zonnebloemolie
1 grote ui, in schijfjes
1 blikje bamboescheuten (227 g)
1 dikke prei, in schijfjes en gespoeld
2 teentjes knoflook, in schijfjes
sap van 1 limoen
zout en peper

Keukengerei

Wok of grote koekenpan