Roerbakschotel van biefstukreepjes en wintergroenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de biefstuk in smalle reepjes. Meng citroensap met ketjap, (sesam)olie en een geperst teentje knoflook. Schep de biefstukreepjes door dit mengsel en laat ze 15 minuten marineren.

Stap 2
Schrap de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze met de prei in ringetjes. Kook de wortel en broccoliroosjes 4 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.

Stap 3
Dep de biefstukreepjes droog en roerbak ze 3 minuten in 1 eetl. hete zonnebloemolie. Schep ze uit de pan en voeg nog 1 eetl. zonnebloemolie toe en roerbak hierin de wortel, broccoli, sjalotjes en prei 3 minuten. Schep de biefstukreepjes erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met gebakken krieltjes en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

400 gram biefstuk
2 eetl. citroensap of wijnazijn
2 eetl. ketjap manis
2 eetl. (sesam)olie
1 teentje knoflook
1 winterwortel
2 sjalotjes
150 gram prei
150 gram broccoliroosjes
2 eetl. zonnebloemolie
versgemalen peper
zout

Keukengerei

Kom Kookpan Wok