Roergebakken kalfsreepjes met courgettesaus

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de gewassen courgette
met de schil in lange plakken
en de plakken in blokjes. Snijd
de paprika zonder zaadlijsten en
zaadjes in blokjes. Snipper de ui
en de knoflook.

Stap 2
Verhit de boter in de pan en laat
de reepjes vlees rondom bruin
bakken. Schep ze met een
schuimspaan uit de pan en houd ze
warm. Laat de courgette, de paprika,
de ui en de knoflook omscheppend in
het braadvet bakken tot ze kleuren
(voeg zonodig een extra klontje boter
toe).

Stap 3
Doe de kalfsreepjes met het
uitgelopen vleesvocht terug
in de pan. Roer er een scheut
kookroom door. Breng de saus
op smaak met zout en versgemalen
peper en desgewenst een scheutje
citroensap. Lekker met rijst of pasta
en komkommer- of tomatensalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

250 gram magere kalfslappen
in reepjes
1 kleine courgette
1 rode paprika
1 kleine ui
1 teentje knoflook
25 gram braadboter
zout en versgemalen peper
scheut kookroom
desgewenst scheutje
citroensap

Keukengerei

Wok Schuimspaan