Roergebakken kalfsreepjes met snijbonen en knoflook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Blancheer de snijbonen in ruim kokend water met zout 2 minuten. Giet ze af en spoel ze koud af. Laat ze goed uitlekken. Dep de kalfsreepjes eventueel droog op keukenpapier. Verwarm de olie in een grote koekenpan of wok en roerbak de kalfsreepjes mooi bruin. Voeg de snijbonen en knoflook toe en bak nog 3 minuten op middelhoog vuur tot de bonen lichtbruin zijn. Schep als laatste de basilicum erdoor en serveer direct. Lekker met rijst of pasta.

Bron: Koken met de Keurslager nr 3-2008

Ingrediënten

400 g gekruide kalfsreepjes
400 g snijbonen, in stukjes
zout en peper
2 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
Handje verse basilicumblaadjes, grof gehakt

Keukengerei

kookpan koekenpan of wok