Roergebakken kipfilet met groene peper, citroengras en koriander

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de kipreepjes met zout. Verwarm de olie in een wok en bak de kipreepjes 1 minuut aan. Voeg vervolgens de prei, peper, knoflook en citroengras in een keer toe en roerbak alles nog 4 minuten.

Stap 2
Hak de helft van de koriander wat fijner en strooi dit over het gerecht. Verdeel de roerbakkip over 4 borden of kommen en leg er een toef koriander op en een partje limoen bij om naar smaak uit te knijpen. Lekker met basmatirijst of mie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

500 g kipfilet, in reepjes of blokjes
zout
4 el zonnebloemolie
2 preistelen, afgespoeld en in schuine plakken
1 verse groene peper, zonder zaadjes, in reepjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 stengel citroengras, fijngehakt
6 tot 8 takjes koriander, alleen de blaadjes
1 limoen, in 4 partjes

Keukengerei

Wok