Rollade met sinaasappel en spinazie

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie met 1 eetlepel boter in een pan en braad hierin de rollade in 10 minuten rondom goudbruin. Bestrooi met zout en peper.

Voeg 1 gesneden sinaasappel, de knoflook en de komijn toe aan het vlees. Blus af met de room en de sherry en laat 45 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Voeg na 20 minuten de krieltjes toe.

Wok de spinazie in 1 eetlepel boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatst toe samen met de tweede gesneden sinaasappel.

Bron: Proef 6 2014

Ingrediënten

750 g varkensrollade
1 eetlepel olie
2 eetlepels roomboter
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 sinaasappels, dik geschild en in plakken
2 theelepels komijnzaad
300 ml slagroom
200 ml droge sherry
400 g krieltjes in de schil
300 g jonge bladspinazie