Rollade van kalkoendij gevuld met walnotenpesto

  • 6 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Rooster de hazel en walnoten kort in een koekenpan. Meng de knoflook met de kruiden, noten, Parmezaan en vijf eetlepels olijfolie. Breng de pesto op smaak met zout en (vers- gemalen) peper.

2.Leg de vier kalkoendijen op een plank met de binnenkant naar boven. Bestrijk deze met vier eetlepels walnootolie. Doe op twee van de vier dijen wat pesto en leg de andere twee er met de binnenkant naar beneden bovenop. Bind het geheel met slagerstouw op tot twee rollades.

3.Besmeer de rollades met de resterende walnootolie en breng ze op smaak met peper en zout.

4.Verwarm de barbecue tot 120 graden. Laat de rollades uit het midden (indirect) langzaam 1,5 uur garen tot een kerntemperatuur van 80 graden. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze nog 15 minuten rusten.

5.Snijd de rollade in plakken en serveer ze, bijvoorbeeld met de salade met bloemkool- roosjes.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

4 kalkoendijen a 250 g, zonder bot, met vel
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, gehakt
1 eetlepel tijm, gehakt
Halve eetlepel rozemarijn, gehakt
3 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
100 g walnoten, grof gehakt
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
8 eetlepels walnootolie
Olijfolie
Peper en zout