Rolletjes met paddestoelen en spek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spek op zacht vuur een paar minuten tot het vet wat gesmolten is. Voeg de paddestoelen, knoflook en tijm toe en bak nog een minuut op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Laat eventueel uitlekken in een zeef als de paddestoelen veel vocht hebben afgegeven. Bestrooi de schnitzels rondom met zout en peper. Verdeel het paddestoelenmengsel over de schnitzels en strijk het uit tot een centimeter van de rand.

Stap 2
Rol de schnitzels stevig op en zet ze vast met een paar stukjes garen. Verwarm de boter en braad de rolletjes rondom bruin. Blus af met de sherry en laat de rolletjes op zacht vuur nog 5 minuten garen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 06-2007`

Ingrediënten

4 kalfschnitzels van 150 g p.st.
4 plakken ontbijtspek, fijngesneden
75 g gemengde paddestoelen, schoon en fijngesneden
2 teentje knoflook
1 tl tijmblaadjes
zout en versgemalen peper
2 el bloem
4 el vloeibare boter
2 el sherry

Keukengerei

bindgaren zeef