Romeinse salade met ei en schnitzel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Pluk, was en droog de sla. Kook de eieren ca. 4 minuten tot ze nog iets zacht zijn van binnen. Bak de schnitzels in 2 eetlepels olijfolie om en om goudbruin en krokant.

Stap 2
Maak een dressing door de knoflook, citroensap, rest van de olie, ansjovis, mosterd en worcestersaus in een maatbeker te pureren met een staafmixer. Als de saus iets te dik wordt kan die worden verdund met een klein beetje water. Meng de sla in een kom met de dressing en strooi er de kaas over, meng nogmaals door.

Stap 3
Schik de sla op borden. Snijd de schnitzel in repen, pel de eieren en verdeel ze in kwarten. Verdeel het vlees en de eieren over de sla en bestrooi rijkelijk met versgemalen peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

2 gepaneerde kalfsschnitzels
1 krop romeinse bindsla
2 eieren
100 ml. olijfolie extra vergine
2 tenen knoflook
1 el. citroensap
2 ansjovisfilets
1 tl. mosterd
1 tl. worcestersaus
100 g vers geraspte parmezaanse kaas
zwarte peper

Keukengerei

Steelpan Koekenpan Staafmixer Kom