Romig gevulde varkenshaas

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de varkenshazen in de lengte in maar niet helemaal door en laat aan beide uiteinden een stukje vastzitten. Je maakt een soort envelop. Bestrooi het vlees van binnen en van buiten met zout en peper. Hak de walnoten grof en vermeng ze met de roomkaas. Vul de opening van de varkenshazen met de kaas en druk de naad weer dicht. Rol de plakjes ontbijtspek om het vlees zodat de naad goed dicht blijft. Verwarm de boter en bak de varkenshazen om en om op zacht vuur circa 15 minuten tot de spek mooi bruin is en het vlees net gaar. laat het vlees afgedekt rusten en snijd het dan in dikke plakken. Lekker met boontjes en aardappelpuree.

Bron: kOken met de Keurslager nr 03-2007

Ingrediënten

400 g varkenshaas
150 g ontbijtspek in lange plakken
zout en peper
25 g walnoten, geroosterd
1 doosje roomkaas met walnoten, (125 g, rambol)
2 el boter

Keukengerei

koekenpan deksel