Romig mosterd-saffraansoepje

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak
de prei en aardappels hierin ongeveer
3 minuten zonder ze te kleuren.
Voeg twee eetlepels mosterd en de
saffraan toe en bak dit even zachtjes
mee. Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes
toe en breng dit aan de
kook. Kook dit alles in 20 minuten
zachtjes gaar.

Pureer de soep met de staafmixer
en roer er de slagroom en de overige
mosterd doorheen.

Bak de ham krokant in een droge
koekenpan. Schenk de soep in kommen,
strooi er wat rode-bietencress
over en leg er een plakje ham op.

Ingrediënten

2 aardappelen, geschild, in blokjes
1 prei, in ringen
25 g boter
4 eetlepels dijonmosterd
1 envelopje saffraan
1 liter water
2 kippenbouillonblokjes
100 ml slagroom
4 plakjes serranoham
Handvol rode-bietencress