Romige aardappelsalade
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Bijgerecht
- 30-60 minuten
- Nederlands
- Barbecue
Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm en kook ze in water met wat zout in circa 12 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Klop de zure room, mayonaise, het citroensap en de mosterd in een kom tot een geheel. Doe er naar smaak peper en zout bij.
Voeg de warme aardappelen toe en roer deze goed door elkaar. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de ham, selderij, venkel, peterselie en dragon toe. Roer het geheel goed om.
- 200 g gekookte ham (vleeswaren), fijngesneden
- 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
- 150 ml zure room
- 100 ml mayonaise
- 3 el citroensap
- 2 el Dijon mosterd
- 2 stengels bleekselderij, zeer fijn gesneden
- 1 kleine venkel, zonder hart en zeer dun gesneden
- 40 g verse platte peterselie, fijngesneden
- 20 g verse dragon, gehakt
- Peper en zout