Romige aardappelschotel met Boeuf Bourguignon

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Vet een ovenschaal royaal in met boter en wrijf het teentje knoflook eroverheen. Schil en snijd de aardappels in dunne plakjes van 2 mm. Leg ze zonder af te spoelen direct in de ovenschaal afgewisseld met de ui en de spekplakjes. Bestrooi alles met een beetje zout en versgemalen peper.

Stap 2
Schenk eerst de slagroom over de aardappels en dan de melk tot alles net onder staat. Verdeel de rest van de boter over de aardappels en bak de gratin in circa 1,5 uur in de oven bruin en gaar. Het is verstandig om de ovenschaal het eerste uur af te dekken met aluminiumfolie en het laatste half uur dit eraf te halen. Lekker met de kant-en-klare Boeuf Bourguignon van de Keurslager.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

200 g gebraden spek, in plakjes
50 g boter
1 teen knoflook
600 g vastkokende aardappels
200 g zoete ui, in dunne ringen
zout en peper
1/2 l slagroom
1/4 l melk

Keukengerei

Ovenschaal