Romige bietensalade met beenham, kervel en bieslook

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng de bietenschijfjes met de sjalot en de azijn en breng op smaak met zout en peper. Laat dit een kwartier op smaak komen. Bestrooi de bieten met de gehakte kruiden en schep even door.

Stap 2
Leg de plakken ham mooi gevouwen op 4 bordjes en schep er een lepel bietjes bij. Bestrooi eventueel met wat kruiden en schep op elk bordje een lepel zure room. Bestrooi royaal met versgemalen peper. Lekker met knapperig toast of stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

200 g beenham, in 8 mooie dunne plakken
400 g gekookte bieten, gepeld en in schijfjes
1 sjalotje, gesnipperd
1 el balsamicoazijn
zout en peper
4 el gehakte kervel
2 el gehakte bieslook
125 ml zure room

Keukengerei

Schaal