Romige champignonsoep met hamstengels

  • 0 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een pan en bak
de bosuitjes en driekwart van de paddenstoelen
circa 4 minuten.

Voeg het water, het bouillonblokje, de wijn,
melk, kookroom, mosterd en tijm toe. Kook
de soep circa 10 minuten.

Pureer de soep met een staafmixer en
schenk hem vervolgens door een zeef.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak
de overgebleven paddenstoelen in ongeveer
6 minuten gaar. Breng op smaak met een
beetje zout en peper en roer de paddenstoelen
door de soep.

Wikkel plakjes serranoham en blaadjes
rucola samen om de soepstengels.

Ingrediënten

600 g gemengde paddenstoelen,
fijngesneden
1 bos bosuitjes, in ringetjes gesneden
Olijfolie
600 ml water
1 groentebouillonblokje
100 ml witte wijn
100 ml melk
200 ml kookroom
1 theelepel mosterd
3 takjes tijm blaadjes, fijngehakt
4 soepstengels
4 blaadjes rucola
4 plakjes serranoham