Romige maaltijd preisoep met balletjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het witte gedeelte van de prei in dunne ringen en was ze zorgvuldig. Houd wat van de lichtgroene stukken apart voor straks. Verwarm de boter in een soeppan en roerbak de aardappelblokjes en preiringen 3 minuten op zacht vuur aan. Giet de bouillon erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.

STap 2
Breng ondertussen het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat en een eetlepel van de room. Rol er kleine balletjes van. Snijd het groen van de prei in hele dunne ringen. Pureer de soep met de staafmixer of keukenmachine en voeg de rest van de room toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg de balletjes en groene preiringen toe. Kook nog 5 minuten door. Serveer direct met warm brood en boter.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

250 g kalfsgehakt
500 g prei
2 el boter
4 kruimige aardappels, geschild en in kleine blokjes
1 l kippenbouillon van tablet of pot
zout, peper, nootmuskaat
1 dl room

Keukengerei

soeppan staafmixer of keukenmachine