Romige soep met ui, koffie en gepocheerde kipfilet

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit de ui glazig in de boter en voeg de bouillon en de wijn toe. Hang er het thee-ei met koffiebonen in en laat dit zachtjes koken totdat de uien zacht zijn. Haal het ei eruit, voeg de room toe en mix het tot een gebonden geheel.

Meng de maizena met de bloem en het mineraalwater en roer dit luchtig door tot een tempurabeslag. Voeg de oploskoffie en zout toe. Haal de uienringen door het beslag. Verhit in een pan een flinke laag zonnebloemolie en frituur hierin de uienringen. laat dit uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi de kipfilet met zout en peper, wikkel er het spek omheen en bak ‘m rondom in een eetlepel boter. Giet er de wildfond bij en laat dit 8 minuten zachtjes stoven.

Klop de soep schuimig en snijd de kipfilet in plakjes. Schenk de soep in vier kommen, leg in iedere kom twee plakjes kipfilet en verdeel de tempura van ui over de kommen. Garneer met een klein zijtakje rozemarijn.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

1 kipfilet van 200 gram
3 plakken ontbijtspek
1 eetlepel boter
120 ml wildfond
1 takje rozemarijn
250 g witte uien, fijngehakt
1 eetlepel boter
300 ml groentebouillon
100 ml witte wijn
1 eetlepel koffiebonen, in thee-ei
250 ml room culinair
2 witte uien, in dikke ringen
50 g maizena
50 g bloem
175 ml mineraalwater met koolzuur
2 theelepels oploskoffie
Zonnebloemolie