Romige soep van knolselderij

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stoof de ui en de knolselderij zachtjes in een scheutje olijfolie. Voeg dan de kippenbouillon en de room toe. Laat het geheel in zo?n 20 minuten gaar koken.

Pureer de soep met een staafmixer of blender en zeef hem vervolgens door een fijne zeef.

Breng de soep aan de kook en op smaak met peper en zout.

Leg de plakken Serranoham op een plaatje en droog ze in een voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op wat keukenpapier.

Giet de schuimige soep in voorverwarmde soepkoppen en leg er een gedroogde plak Serranoham bij.

Bron: Proef 1 2013

Ingrediënten

1 ui, gesneden in fijne blokjes
300 g knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
100 ml room
Scheutje olijfolie
4 plakken Serranoham
500 ml kippenbouillon