Rookworst in croissantdeeg met mosterdsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hapjes
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een reeds gewelde worst). Snijd de worst in 4 gelijke stukken. Verwarm de oven voor op 200?C. Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst. Leg de ?worstenbroodjes? op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.

Stap 2
Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de cr?me fra?che en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom. Serveer de mosterdsaus bij de broodjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

1 rookworst
1 blik croissantdeeg
1 ei, losgeklopt
Voor de saus:

2 eetl. mayonaise
2 eetl. cr?me fra?che
1-2 eetl. mosterd

Keukengerei

Kom