Rosbief uit de pan met sjalottenjus en warme krieltjessalade

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kruid het vlees met zout en peper en bak het rondom bruin in boter met wat olie.

Voeg de sjalotjes toe en laat deze zachtjes meebakken. Schenk de rode wijn erbij, voeg de laurierblaadjes toe en bak het geheel 30 minuten op laag vuur. Keer halverwege de rosbief om.

Breng de krieltjes met flink wat zout aan de kook. Maak onder? tussen een dressing van de knof?look, azijn, mosterd en olie.

Giet de aardappeltjes af zodra ze beetgaar zijn. Schenk er de dressing overheen en schep de krieltjes goed om.

Snijd de rosbief in mooie plak? ken, verdeel deze over vier bor?den en schep de jus met sjalotten eroverheen. Leg er de krieltjes? salade naast en bestrooi deze met bieslook en bosuitjes.

Ingrediënten

?600 g rosbief aan een stuk
?500 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd ? olijfolie
?50 g roomboter
?0,25 l rode wijn
?3 laurierblaadjes

voor de krieltjessalade
?500 g voorgekookte krieltjes
?2 eetlepels fijngeknipte bieslook ? bosje bosui, in ringetjes gesneden ? 1 teentje knoflook fijngesneden
?2 eetlepels witte wijnazijn
?2 theelepels mosterd
?5 eetlepels olijfolie