Rouleau van kip met radicchio-risotto
- 4 personen
- Vrij moeilijk
- Voorgerecht
- 30-60 minuten
Oven voorverwarmen op 150 graden. Snijd de punt van de kipfilets en haal de ?haasjes? er af. Pureren met ei en slagroom in de keuken- machine. Breng op smaak met zout en peper. Hak de gebakken shiitakes ragfijn en spatel deze door de kippenfarce.
Dompel 4 grote spinaziebladeren in kokend water, haal ze er
met een tang uit en laat ze direct afkoelen in ijskoud water. Dep ze goed droog.
Bestrijk de filets met een dunne laag farce. Leg er een plak Parmaham op. Strijk daar weer een laag farce over. Leg er een spinazieblad op en strijk er een laatste laag farce over. Rol de filet in een vel plasticfolie strak op tot een rolletje. Wikkel er aluminiumfolie omheen. Gaar de rolletjes 12-14 minuten in de oven. Laat ze ongeveer 5 minuten af- koelen voordat u het rolletje openmaakt. Snijd de rouleau in plakjes van een halve centimeter.
Voor de Risotto
2 eetlepels olijfolie verwarmen met de helft van de boter in een koe- kenpan. Ui en champignons glazig bakken. Roer daar radicchio en de rijst doorheen.
Wijn erbij totdat vocht in het geheel is opgenomen. Scheut bouillon toevoegen en herhalen tot deze opgenomen is.
Roer de rest van de boter en 2 eetlepels Parmezaan door de risotto. Naar smaak zout en peper toevoegen. Verdelen over 4 borden, garne- ren met de rest van de radicchio-reepjes en Parmezaanse kaas. Ge- bruik eventueel een lage garneerring van ongeveer 10 cm doorsnee. De plakjes rouleau van kipfilet op de risotto leggen.
2 scharrelkipfilets a 200 g, over de lengte doormidden en geplet
Plasticfolie en aluminiumfolie
4 plakken parmaham
250 g shiitakes, steel eraf en kort gebakken
1 ei
4 grote spinaziebladeren
Ingredienten Risotto
1 grote krop radicchio, gehalveerd en in smalle reepjes
3 eetlepels olijfolie
50 g boter
1 ui, gesnipperd
100 g champignons, in stukjes gesneden
300 g risottorijst
250 ml rode wijn
750 ml warme kippenbouillon
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas