Rucolastamppot met rundersaucijzen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de mosterd met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper naar smaak. Bestrijk de rundersaucijzen met het mengsel en laat 5 minuten intrekken.

Bak de saucijzen in 10-12 minuten gaar. Keer ze daarbij regelmatig.

Stamp de aardappels tot een puree. Roer de rest van de olijfolie door de puree en voeg zoveel (verwarmde) melk toe tot smeuige puree ontstaat. Meng de kaas erdoorheen en verwarm de puree nog even zachtjes, al roerend, tot de kaas gaat smelten. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de tomaten in kleine blokjes zonder vocht en zaad.

Schep de rucola in porties door de puree, voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel iets slinken. Verdeel de rucolastamppot over vier diepe borden en leg de worsten ernaast.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

1,5 kg kruimige aardappels, in stukken, gaargekookt
1 eetlepel mosterd (pittig)
4 eetlepels olijfolie
200 ml melk
4 rundersaucijzen
225 g rucola, grof gescheurd
75 g geraspte belegen kaas
nootmuskaat
2 grote tomaten