Runder ?braai?

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Afrikaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Roer alle ingredi?nten voor de marinade door elkaar en leg het staartstuk erin. Wentel het een paar keer om en dek het goed af. Laat het een nacht en een dag in de koelkast marineren. Wentel het in die tijd nog eens een paar keer.

Stap 2
Haal het vlees 2 uur voor de bereiding uit de koelkast en neem het uit de marinade. Dep het rondom droog met keukenpapier en leg het met de vetkant naar onder op de barbecue. Houd de temperatuur laag en leg het deksel erop. Rooster het staartstuk aan elke kant circa 15 minuten. Laat het nog 10 minuten afgedekt rusten en snijd het dan in plakken.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

Runder staartstuk van circa 700 g, met vetrand!

Voor de marinade:
2,5 dl karnemelk
1 tl zout
2 cm gemberwortel, geraspt, 4 teentjes knoflook, geplet
1 ui, in ringen
1 el citroensap
stukje citroenschil
1 tl komijnpoeder
2 kruidnagels
1 el oregano
1 el munt

Keukengerei

keukenpapier aluminumfolie