Runder-kebabspiesjes met yoghurtdip

  • 0 personen
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak eerst de knoflook-yoghurtdip door de yoghurt te mengen met de mayonaise, een geperst knoflookteentje en gesneden muntblaadjes. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Meng het gehakt met het ei, het andere knofl ookteentje, de specerijen en lente-ui en wat peper en zout tot een stevige massa.

Vorm het gehakt om de spiesjes. Laat het onderste gedeelte van het spiesje daarbij vrij.

Zet een grillpan op hoog vuur en gril de kebabspiesjes om en om totdat deze gaar zijn.

Serveer de spiesjes met de knoflook-yoghurtdip.

Bron: Proef...nr. 4 2010

Ingrediënten

500 g rundergehakt
1 ei
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel gemalen komijn
1 mespuntje cayennepeper
1 bosje lente-ui (in ringetjes gesneden)
2 teentjes knoflook (uitgeperst)
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
4 muntblaadjes (gesneden)

Vragen?