Runderbouillon met peterselieflensjes

  • 8 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de runderschenkel met het soepvlees in 2 liter water. Voeg bouillontabletten, pe? perkorrels, steranijs en de soepgroenten toe en breng aan de kook. Schuim de bouillon af met een schuimspaan en laat 2,5 uur op laag vuur trekken.

Zeef de soep en breng hem op smaak met zout en peper. Snijd het vlees en doe dit terug in de bouillon. Voeg de tomaten? blokjes toe.

Maak een flensjesbeslag van de bloem, eieren, het zout en de melk en bak de flens? jes aan een kant in boter. Bestrooi met de peterselie en draai ze om. Rol ze op en laat afkoelen. Snijd vervolgens de rolletjes in plakjes.

Verwarm de bouillon en schep deze in kommen of borden. Verdeel de flensjes over de kommen of borden gevuld met soep.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

300 g runderschenkel
250 g soepvlees van rund
4 runderbouillontabletten
10 peperkorrels, gekneusd
1 steranijs
300 g grof gesneden soepgroenten
100 gram bloem
Mespuntje zout
2 eieren
2 dl melk
1 bosje peterselie, fijn geknipt
20 g boter
3 tomaten, ontveld, ontdaan van vruchtvlees en in blokjes gesneden