Runderentrecote met chimichurri

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

? Pel de uien en de knofl ook en snijd ze fijn. Was de tomaten en verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers. Snijd nu de tomaten en pepers fijn. Was de peterselie, snijd de stengels er af en snijd het blad fijn.
? Meng alle ingredi?nten door elkaar en doe het samen met de olie en azijn in een afsluitbare aardewerken, porseleinen of glazen pot. Laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan. Laat het vlees minimaal een half uur buiten de koeling op temperatuur komen.
? Smeer niet de plaat in met olie maar alleen het vlees een beetje. Verwarm de grill echt goed voor (hij mag walmen) en gril het vlees goed aan beide zijden.
? Zet het vuur lager en laat het vlees op de gewenste gaarheid komen, draai het regelmatig en bestrooi het tussen door met veel peper en wat zout. Het best kun je een goede vleesthermometer gebrui ken. Deze verkoopt de Keurslager. Is het rundvlees 50 ?C van binnen, dan is het mooi ros?. Laat het vlees nog zeker 8 minuten op een warme plaats rusten en serveer het vlees dan met de salsa en eventueel wat frietjes.

Bron: Proef 2 2009

Ingrediënten

4 entrecotes (800 g totaal)
Vraag de Keurslager naar met vet
dooraderde; dat geeft meer smaak.
2 rode uien
4 teentjes knofl ook
2 tomaten
2 groene Spaanse pepers
1 bosje peterselie
2? dl extra vergine olijfolie
1? dl witte azijn

Keukengerei

afgesloten aardewerken, porseleinen of glazen pot grill vleesthermometer (verkrijgbaar bij de Keurslager)