Runderezel met verse kapucijners

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150?C. Bestrooi het vlees rondom met zout. Plet de peperkorrels en kummelzaad in een vijzel grof en druk dit rondom het vlees. Verwarm de boter in een braadpan en braad het vlees rondom op middelhoog vuur aan. Leg het vlees met het braadvet in een braadslee en verkruimel de laurier erover. Dop de kapucijners en leg ze in water met zout.

Stap 2
Verlaag de oventemperatuur naar 100?C en bak de runderezel in circa 45 minuten ros?. Steek een vlees?thermometer in het dikste stuk, bij een temperatuur van 50?C is het vlees goed. Kook ondertussen de kapucijners in circa 10 minuten gaar, giet ze af en roer er een klontje boter door.

Stap 3
Haal het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het nog 5 minuten rusten voor het aansnijden. Bestrooi de kapucijners met gehakte peterselie. Snijd het vlees in dikke plak?ken en serveer met de kapucijners, de boterjus en bijvoorbeeld een kruimig aardappeltje.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

800 g runderezel
zout
2 el gemengde peperkorrels
1 tl kummelzaad
50 g roomboter
4 laurierblaadjes
2,5 kg verse kapucijners
peterselie

Keukengerei

Vijzel Braadpan Braadslee Vleesthermometer Kookpan