Runderkebabs met scherpe salsa

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt met alle andere ingredi?nten in een keukenmachine en maal het goed fijn. Laat het gehakt in de koelkast minimaal een half uur opstijven en op smaak komen. Leg de spiesjes in een bak met water. Maak ondertussen de salsa; doe de gehakte tomaten met de suiker in een pan en laat op zacht vuur 5 minuten inkoken tot een dikke saus en laat dan afkoelen. Voeg de rest van de ingredi?nten toe aan de tomatensaus en breng goed op smaak met zout.

Stap 2
Vorm 8 worstjes van het gehakt en prik ze aan de spiesjes. Bak ze in de grillpan, koekenpan of in de oven aan beide kanten in 5 minuten gaar.
Serveer met de salsa, groene sla en Marokkaans brood of pitabroodjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

500 g rundergehakt of tartaar
1 ui, geraspt
1 tl komijnpoeder
2 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
mespunt cayennepeper
1 tl zout
2 el bladpeterselie, gehakt
2 el koriander, gehakt
houten spiesjes
Voor de salsa;
5 trostomaten, ontveld en fijngehakt
1 tl suiker
? komkommer, geschild en in kleine blokjes
? groene paprika, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook uit de knijper
1/2 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
3 el olijfolie
sap van een ? citroen
1 el bladpeterselie, fijngehakt
zout

Keukengerei

keukenmachine spiesjes grillpan of koekenpan