Runderlende gevuld met kruidig gehakt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vermeng het gehakt met de pesto, eidooier, kaas en zout en peper. Leg een paar stukken touw evenwijdig van u af op het werkvlak. Leg de runderlende met het vetrandje naar onderen op het touw en bestrooi met zout en peper. Verdeel het gehakt over het vlees en zorg dat circa 2 cm van de rand vrij blijft.

Stap 2
Rol het vlees losjes van u af op zodat de vulling er niet uit geknepen wordt en bind de rollade met een paar stukjes touw vast. Steek de takken rozemarijn tussen het touw. Leg de rollade in een braadslee en wrijf hem rondom in met zout en peper. Giet er wat olijfolie over en een paar eetlepels water omheen. Temper de oven naar 150 graden Celsius en bak de rollade in circa 60 minuten gaar.

Stap 3
Laat de rollade even rusten voordat u hem in dikke plakken snijd. Giet de kruidige jus in een schaaltje voor erbij. Lekker met gestoomde groenten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

plat stuk runderlende van 700 g met randje vet
200 g rundergehakt
3 el verse pesto
1 eidooier
50 g geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
rolladetouw
4 takken rozemarijn
olijfolie

Keukengerei

rolladetouw braadslee