Runderragout met bospaddenstoelen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine stukjes. Verwarm de boter en fruit de ui op zacht vuur circa 5 minuten tot ze zacht en bruin is. Roer er de bloem door en blijf roeren tot de bloem van de bodem loslaat. Giet er al roerend de warme bouillon en room bij en blijf roeren tot een gebonden saus is ontstaan. Laat de saus minimaal 2 minuten zachtjes koken. Bak de paddenstoelen op hoog vuur een paar minuten in een beetje boter en schep deze samen met het vlees door de saus. Breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met bieslook. Lekker met gebakken aardappelen of puree en een salade.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

gaar schenkelvlees
75 g boter
1 ui, fijn gesnipperd
60 g bloem
1/2 l warme runderbouillon
100 ml room
200 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
zout en versgemalen peper
3 el bieslook, gesnipperd